Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

Konst och konsthantverk; inne och ute

Gillar att provar en massa material och tekniker med trädgården som inspiration. Exempel nedan med länkar till ev. inlägg, om sådana finns.

Betong
Jag gjuter en hel del i betong. Att ha utomhus i trädgården. En del behåller jag grått och en del målar jag eller fogar med kakelfog för att få fram mönster (som faten nedan).


Frökapsar; vallmo, flera olika även med detaljerad beskrivning av hur man gör.
Fler frökapslar vallmo
Krukfötter; lejontassar
Betongfat; fågelbad med bladmotiv
Fler betongfat gjorda på blad
Leaf man (mansansikte med bladmotiv!)
Betongbord
och mycket, mycket annat.

MakeMake
Detta är ett material som kombinerar betongens och lerans egenskaper, vilket gör att man nästan kan skulptera med det. Fungerar fint utomhus året runt. Här ett päron av större modell.Lera av olika slag
Jobbar i stengodslera som bränns i höga temperaturer och kan vara ute året runt även om jag tar in en del mindre saker. Lufttorkande lera är enkel att använda och kan användas till massa saker. Detta material bör man inte ha utomhus på vintern. Polymer clay är ett plastliknande material med leregenskaper. Man kan skapa väldigt detaljerade föremål.
Här; diverse former i polymer clay.


Alliumboll

Gips
Gipstavlor håller fint ute men man man bör ta in dem på vintern.


Måla på trä
Stor "tavla" av maskros på råspont.
Utomhus på altanen.
Linoleumtryck
Linoleumtryck med trädgården som inspiration. Serie vallmo. Liksom tavlor i olja och akvarellMålade möbler 


Trädgårdsmotiv på ett bord. Detta är målat med Annie Sloan Chalk paint och vaxat. Ormbunkarna är gjorda med schabloner i olika metallfärgade vaxer. Detta har jag inomhus förstås.


Rostiga prylar och annat i metall 
Rostigt järn passar bra i trädgården men även andra metaller passar fint. Har både köpta och egengjorda prylar. Många loppisfynd har det blivit till trädgården.
Här: en boll av plåtband
Här ett par grindar i gjutjärn som pryder en del av altanen.Rostiga blommor
Aluminiumtråd och andra metalltrådar
Frökapsel i aluminiumtråd


Garn och andra mjuka material
Det finns mycket man kan göra med garn och andra mjuka material. Nedan bild på virkade rosor att använda på toppen av bambu- och plastpinnar i växthuset eller utomhus. För att man inte ska få vassa pinnar i ögonen när man håller på och grejar - det är lätt hänt annars.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar